חיפושדלגו ל חיפוש
דלגו ל
טיפים להתמודדות עם שלבי גיל המעבר
את לפני גיל המעבר? תוך כדי או אחריו? זו השאלה שעליך לשאול את עצמך. אומנם רבים נוהגים להתייחס לגיל המעבר כתקופת חיים אחת, אבל לגיל המעבר יש שלושה שלבים המובחנים זה מזה בסימפטומים המאפיינים כל שלב. מחלקים את גיל המעבר ל:
• תקופה שלפני גיל המעבר
• מהלך מנפאוזה
• פוסט מנפאוזה
אצל רוב הנשים, המעבר הוא טבעי והדרגתי ומתפרס על פני כמה שנים. איך תדעי מתי את בטרום גיל המעבר, בשיא גיל המעבר וכיצד תתחילי את הפרק החדש בחייך עם סיומו של גיל המעבר?
לפני גיל המעבר – למה לצפות
כמובן שאינך צריכה להכין דבר לקראת גיל המעבר, אבל חשוב לדעת ש-3-5 שנים לפני גיל המעבר, הגוף מכין את עצמו לגיל המעבר: שינויים ברמת הפרוגסטרון, הירידה המשמעותית של רמת האסטרוגן, תחילתם של גלי חום, נדודי שינה, דופק מוגבר, שינויים במצבי הרוח, יובש בנרתיק והמחזור כבר לא סדיר כפי שהיה.
שווה לאמץ שינויים באורח החיים על מנת לעבור את התקופה בשלום ולחזק את המערכת החיסונית לקראת גיל המעבר עצמו, בין אם בתזונה עשירה בסיבים, פעילות גופנית קבועה וטכניקות הרפיה. חשוב לדעת ששינויים פיזיים יכולים לזרז את גיל המעבר כאשר יש נשים שחוות אותו כבר בתחילת שנות הארבעים לחייהן בין אם מדובר בהשפעה גנטית או בכריתת רחם והסרת שחלות, פרוצדורות כירורגיות שמזרזות את תחילת גיל המעבר. רופא יכול לעיתים לקבוע עד כמה את קרובה לגיל המעבר ולייעץ לך כיצד להתכונן לקראתו בדרך הטובה ביותר.
מהלך גיל המעבר – לשרוד בהצלחה
רוב הסיכויים שתדעי שאת כבר בגיל המעבר כאשר במשך 12 חודשים ברציפות לא קבלת ווסת ללא גורמים שונים שיכלו לעכב אותה כמו תרופות או פרוצדורות רפואיות. שלב הפוריות בחייך הסתיים. מרבית הנשים עוברות את גיל המעבר בין הגילאים 51-55 אבל הגיל משתנה מאישה אחת לשנייה כמו גם התופעות של נדודי שינה, הזעות לילה וגלי חום, נטייה למצבי רוח, רגישות בשד, כאבי ראש, שינויים בחשק המיני, עלייה במשקל, נשירת שיעור או דילול השיער בשלב זה את אולי מרגיש כמו מאבק נצחי בתופעות, אבל יש לך אפשרויות שונות להקל על הסימפטומים בין אם להתקלח בתדירות גבוהה, לאוורר ולמזג היטב את החלל בלילה וללבוש בגדי כותנה נושמים, לעסוק בפעילות גופנית ולבצע תרגילי הרפיה והרגעה, להשתמש בצמחי מרפא ומגנטים ופורמולות שיכולים לסייע מהבחינה ההורמונלית ולהתגבר על הפחתת ייצור האסטרוגן. בכל מקרה, כדאי שתדעי שאת לא יכולה להיכנס להריון אם עברה למעלה משנה מאז קיבלת את הווסת האחרונה, אך כמובן שכדאי להתייעץ עם הרופא.
אחרי גיל המעבר – ומה עושים עכשיו?
ברגע שהתופעות חלפו או לפחות דעכו באופן משמעותי את למעשה נכנסת לתקופה של אחרי גיל המעבר כאשר יש לקחת בחשבון שהשינויים ההורמונאליים של גיל המעבר עשויים לגרום לפגיעה במערכת החיסון והירידה באסטרוגן משפיעה על האופן בו נעשה שימוש בסידן ובשמירה על רמות הכולסטרול בדם ולכן עולה הסיכון למחלות לב ואוסטיאופורוזיס. בתקופה זו בולטים גם שינויים בנרתיק ובשלפוחית השתן כאשר בתקופה זו השליטה באורח החיים אף היא יכולה להקל ולתרום לאיכות החיים: בדיקות תקופתיות לסוכרת, כולסטרול ולב, צמצום או הימנעות מעישון ומאלכוהול, תוספים של ויטמין D וסידן בהתאם לצורך, חיזוק רצפת האגן באמצעות תרגילי קיגל, פעילות גופנית קבועה וטכניקות הרפיה ממדיטציה דרך יוגה ועד צ'יקונג.
גיל המעבר אינו מתחיל בבת אחת ויש סימנים מקדימים כך שתוכלי להתכונן לקראתו, לעבור אותו בשלום ולאחריו להמשיך את חייך באיכות הגבוהה תוך שמירה על המערכת החיסונית, הבריאות המנטלית והפיזית שלך.