דלגו ל
גם טעים וגם מחזק את מערכת החיסון: מתכונים להכנת משקאות עם סירופ סמבוק שחור
סמבוק שחור הוא בין הצמחים האפקטיביים ביותר לחיזוק מערכת החיסון. להבדיל מאוכמניות, פטל ופירות יער אחרים, הסמבוק השחור הוא לא פרי יער שאנשים נוטים לנשנש אותו, אבל גרסת הסירופ שלו מככבת בלא מעט משקאות טעימים.
כמה מילים על היתרונות המוכחים מדעית של הסמבוק השחור
כבר מאות שנים שהסמבוק השחור משמש למגוון רחב של מטרות רפואיות. בזמנים מודרניים, מחקרים מדעיים מצאו ראיות שתומכות בכמה מהשימושים הללו, ובייחוד בכל הנוגע לחיזוק מערכת החיסון.
ממחקר שנערך בשנת 2019 עלה שתמצית סמבוק שחור היא טיפול יעיל בשפעת, בזכות היכולת של הפרי למנוע תהליכים דלקתיים בשלבי המחלה המוקדמים.
בנוסף, בסקירה של מאמרים מדעיים, החוקרים הסיקו שנוגדי החמצון הרבים שבסמבוק השחור:
- מנטרלים עקה חמצונית (מצב שבו הגוף לא מסוגל להתמודד עם הרדיקלים החופשיים, שפוגעים בתפקודו).
- מעודדים את מערכת החיסון לפעול.
- מאזנים את לחץ הדם ואת רמות הסוכר בגוף.
הרמות הגבוהות של ויטמין C הן אחת הסיבות לכך שלסמבוק השחור יש כוח חיסוני חזק כל כך. לפי סקירה שנערכה ב-2016, הוויטמין, שגם הוא נוגד חמצון, יכול לקצר את משך הזמן של צינון (או בשמו המדעי: דלקת חריפה של הלוע העליון והאף) ולצמצם את החומרה שלו, בייחוד אם הגוף מקבל מנה גדולה של ויטמין C במהלך 24 השעות הראשונות מרגע הופעת הסימפטומים.
ועכשיו שהוכחה יעילותו של הסמבוק השחור, הגיע הזמן לחלק הטעים.
מתכונים למשקאות עם סירופ סמבוק שחור
1. ג׳ינג׳ר ולימון
זמן הכנה: 5 דקות
מספר מנות: 1
מרכיבים
- 2 כפיות סירופ סמבוק שחור
- 2 כפיות מיץ לימון טרי
- ¼ כפית ג׳ינג׳ר מגורד
- קרח כתוש
- מים מוגזים או מי טוניק
הוראות הכנה
- בכוס גבוהה, ערבבו סירופ סמבוק שחור, מיץ לימון וג׳ינג׳ר.
- הוסיפו קרח כתוש וסודה או מי טוניק.
2. ורדים
זמן הכנה: 5 דקות
מספר מנות: 1
מרכיבים
- 12 עלי ורדים למאכל
- ½ כפית מי ורדים
- מים מוגזים
- 2 כפיות סירופ סמבוק שחור
הוראות הכנה
- הכינו קוביות קרח ורדים: מלאו מגש קרח במים והניחו עלה ורדים בתוך כל קובייה. הקפיאו עד שהקוביות יהפכו לקרח.
- הכניסו כמה קוביות קרח ורדים לכוס גבוהה, והוסיפו מי ורדים.
- מלאו את הכוס במים מוגזים ובסירופ סמבוק שחור, וערבבו.
3. אוכמניות וליים
*משקה שילדים מאוד אוהבים
זמן הכנה: 5 דקות
מספר מנות: 1
מרכיבים
- 2 כפות סירופ סמבוק שחור
- 1-2 כפות מיץ ליים טרי
- חופן קטן של אוכמניות
- קרח
- פרוסות ליים
- מים מוגזים
הוראות הכנה
- בעזרת כותש להכנת קוקטיילים, מעכו בכוס גבוהה סירופ סמבוק שחור, מיץ ליים ואוכמניות.
- הוסיפו קרח ופרוסות ליים.
- מלאו את הכוס במים מוגזים.
4. ליצ׳י ונענע
זמן הכנה: 10 דקות
מספר מנות: 4
מרכיבים
- פחית שימורי ליצ׳י (230 גרם)
- חופן קטן של נענע
- מיץ מחצי לימון
- כף סירופ סמבוק שחור
- קרח
הוראות הכנה
- הכניסו לבלנדר פחית שימורי ליצ׳י, סירופ סמבוק שחור וקרח. טחנו בפולסים עד שיתקבל מרקם של קרח כתוש או ברד.
- מזגו ל-4 כוסות.
5. לימונדה עם רוזמרין
זמן הכנה: 5 דקות
מספר מנות: 2
מרכיבים
- 2 כפות סירופ סמבוק שחור
- 2 ענפי רוזמרין טרי
- 2 פרוסות לימון
- לימונדה מוכנה (ביתית או קנויה)
- קוביות קרח
הוראות הכנה
- הניחו כמה קוביות קרח בשתי כוסות גבוהות.
- הוסיפו כף סירופ סמבוק שחור לכל כוס.
- הוסיפו פרוסת לימון וענף רוזמרין לכל כוס.
- מלאו כל כוס בלימונדה והגישו מייד.
6. פונץ׳ סיידר תפוחים
זמן הכנה: 45 דקות
מספר מנות: 1
מרכיבים
להכנת סירופ קינמון
- ½ כוס מים
- ½ כוס סוכר
- מקל קינמון
להכנת הפונץ׳
- 80 מ״ל סיידר תפוחים
- 80 מ״ל מיץ אגסים
- 15 מ״ל סירופ קינמון
- 2 כפיות סירופ סמבוק שחור
- קרח
הוראות הכנה
- להכנת סירופ הקינמון, חממו את המים בסיר קטן ועל אש בינונית עד גבוהה. הוסיפו סוכר וערבבו עד שיימס.
- הסירו את הסיר מהאש, הוסיפו למי הסוכר החמים מקל קינמון והשאירו אותו בפנים למשך 30 דקות לפחות ו-3 שעות לכל היותר.
- סננו את הסירופ וצננו במקרר.
- להכנת הפונץ׳, מזגו לכוס סיידר תפוחים ומיץ אגסים. הוסיפו סירופ קינמון וסירופ סמבוק שחור.
- הוסיפו קרח.
בר ימנידלגו ל בר ימני