חיפושדלגו ל חיפוש
פרמה גורי - חלק מהטבע שלך pharma guri - coming from nature
חיפושדלגו ל חיפוש
דלגו ל

הרבה סיבות טובות לאכול פירות בקיץ: הערך הבריאותי המדהים של אבטיח ומנגו


בחלקים מסוימים של העולם, המנגו מכונה מלך הפירות. 
הגידול של האבטיח התחיל כבר לפני 4,000 שנים במצרים העתיקה. 
ולמה אנחנו מספרים לכם את זה? כי שני פירות הקיץ הללו הם לא רק טעימים מאוד, אלא גם מלאים במרכיבי תזונה שיעשו הרבה טוב לבריאות שלכם. 
מנגו
בין אם אתם אוכלים אותו סתם ככה לבד, מערבלים אותו להכנת שייק פירות, מערבבים אותו בסלט קיצי, מכינים איתו סלט פירות, מוסיפים אותו ליוגורט עם מוזלי, או אפילו משתמשים בו כתוספת להמבורגר - מנגו הוא פרי דל קלוריות ועשיר במרכיבי תזונה.
ויטמין C. כוס אחת של מנגו מכילה 75% מהכמות היומית המומלצת של ויטמין C. הוויטמין המסיס במים תומך במערכת החיסון, עוזר לגוף לספוג ברזל ומעודד צמיחה ושיקום של תאים. 
מינרלים. מנגו הוא מקור מצוין למינרלים נחושת וחומצה פולית, שחשובים במיוחד לנשים בהיריון כי הם תומכים בבריאות ובהתפתחות העובר.
דל קלוריות. כוס אחת של מנגו מכילה פחות מ-100 קלוריות עם צפיפות קלורית נמוכה במיוחד, וזה אומר שיש בו מעט קלוריות ביחס לנפח שלו. 
סוכר טבעי. מנגו טרי מכיל רמות גבוהות יחסית של סוכר לעומת פירות טריים אחרים. אם יש לכם סוכרת או מצבים רפואיים מטבוליים אחרים, או אם אתם רוצים להגביל את צריכת הסוכר, זה אולי מעורר בכם חשש. אבל, אין שום ראיות לכך שמנגו משפיע באופן שלילי על אנשים עם סוכרת. ההפך הוא הנכון - מחקרים רבים מצאו קשר בין אכילה של פירות טריים ובין סיכון נמוך יותר לסוכרת. 
למרות זאת, בגלל תכולת הסוכר הטבעי היחסית גבוהה שלו, אם אתם רוצים להפחית את צריכת הסוכר אכלו לא יותר מכוס (165 גרם) של מנגו ביום. 
תרכובות צמחיות. מנגו עשיר בפוליפנולים, שהם תרכובות צמחיות שפועלות כמו נוגדי חמצון ומגינות על הגוף. בפרי הזה יש עשרות סוגים שונים של פוליפנולים בבשר, בקליפה ואפילו בגלעין, וחלקם אפילו נחשבים לסופר נוגדי חמצון כי הם עוצמתיים במיוחד. נוגדי החמצון הם חשובים כי הם מגינים על תאי הגוף מפני רדיקלים חופשיים - תרכובות שעלולות לפגוע בתאים ובמחקרים רבים מספור נמצא שהן גם מזרזות את הזדקנות העור וגורמות למחלות כרוניות. 
בריאות מערכת החיסון. כוס אחת של מנגו (165 גרם) יכולה לספק 10% מהכמות היומית המומלצת של ויטמין A. ויטמין A הוא חיוני לבריאותה של מערכת החיסון וחוסר שלו יכול להגדיל את הסיכון להתפתחות של תהליכים דלקתיים בגוף. כאמור, המנגו גם עשיר בוויטמין C, שגם הוא תומך בבריאות מערכת החיסון, וכן במרכיבים אחרים שתומכים במערכת החיסון, כמו ויטמין E, ויטמינים מסוג B, נחושת וחומצה פולית. 
בריאות הלב. מנגו מכיל מגנזיום ואשלגן, שעוזרים לשמור על זרימת דם בריאה על ידי כך שהם עוזרים לכלי הדם להתרחב ובכך שומרים על לחץ דם נמוך. בנוסף, הפרי עוזר להוריד את רמות הכולסטרול, הטריגליצרידים וחומצות השומן החופשיות בגוף. 
בריאות מערכת העיכול. מנגו מכיל קבוצה של אנזימי עיכול שנקראים עמילאז. העמילאז מפרק את מולקולות המזון הגדולות כדי שהגוף יוכל לספוג אותן בקלות. מעבר לזה, מגנו גם מכיל סיבים תזונתיים והרבה מים, כך שהוא גם עוזר לבעיות עיכול כמו עצירות ושלשולים. 
אגב, למרות שמנגו מיובש גם הוא עשיר במרכיבי תזונה כמו ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון, הוא גם בדרך כלל מכיל יותר סוכר והצפיפות הקלורית שלו גבוהה יותר, אז כדאי לצרוך אותו במשורה. 
אבטיח
לא משנה אם אתם מעדיפים להכין סלט אבטיח עם גבינה מלוחה או חלומי, לשתות את הפרי בשייק או לנשנש אותו בפלחים - האבטיח הוא פרי שיכול להרוות צימאון ולהעשיר את הגוף במרכיבים תזונתיים. 
לאכול לרוויה. הנוזלים הם חיוניים לתפקוד התקין של הגוף. ויסות הטמפרטורה של הגוף, תפקוד נאות של האיברים, אספקה של מרכיבי תזונה לתאים וחדות מחשבה הם רק חלק מהתהליכים הגופניים שמסתמכים על כמות ראויה של נוזלים. מאחר שאבטיח מורכב מ-92% של מים, הוא יכול לעזור לספק לגוף את כמות המים הנדרשת לו. 
קלוריות. בזכות תכולת המים הגבוהה שלו, צפיפות הקלוריות באבטיח נמוכה. במילים אחרות, הוא מכיל מעט מאוד קלוריות ביחס למשקלו הכולל שלו - רק 46 קלוריות לכוס (152 גרם) ליתר דיוק. אכילה של מזון דל קלוריות, כמו אבטיח, יכולה גם לספק תחושת שובע לטווח ארוך יותר וכך לעזור לשמור על משקל תקין. 
מרכיבים תזונתיים. האבטיח מכיל מגוון של מרכיבי תזונה, כולל אשלגן, מגנזיום וויטמין A ו-C. אבטיח הוא גם מקור עשיר לחומצת האמינו ציטרולין, שיכולה לשפר ביצועים גופניים. חוץ מכל אלה, הפרי גם עשיר בנוגדי חמצון, כולל ויטמין C שכבר הזכרנו קודם לכן וגם קרוטנואידים, ליקופן וקוקורביטצין. התרכובות הללו עוזרות להילחם ברדיקלים חופשיים - מולקולות שיכולות להצטבר בגוף ולגרום לנזקים שונים. 
נוגד סרטן. ממחקרים עולה שייתכן שלכמה תרכובות צמחיות שנמצאות באבטיח, כולל ליקופן וקוקורביטצין, יש השפעות נוגדות סרטן. למרות שתוצאות המחקרים עדיין לא חד משמעיות, ייתכן שצריכה של ליקופן קשורה בסיכון נמוך יותר לכמה סוגים של סרטן. בנוסף, קוקורביטצין עשוי למנוע התפתחות של גידולים על ידי כך שהוא מעודד תהליך פינוי של תאים פגועים מהגוף. 
בריאות הלב. האבטיח מכיל כמה מרכיבים תזונתיים שעשויים לשפר את בריאות הלב, כאשר מחקרים מצאו שליקופן עשוי לעזור להפחית את רמות הכולסטרול בדם ואת לחץ הדם. כאמור, האבטיח גם מכיל ציטרולין - חומצת אמינו שמגדילה את רמות תחמוצת החנקן, שבתורה עוזרת לכלי הדם להתרחב ובכך מורידה לחץ דם. באבטיח יש גם ויטמינים ומינרלים בריאים ללב כמו מגנזיום, אשלגן וויטמינים A ,B6 ו-C. 
בריאות העור. הוויטמינים A ו-C חשובים מאוד לבריאות העור. ויטמין C עוזר לגוף לייצר קולגן, חלבון ששומר על הנפחים בעור וגם על חוזקן של השערות. מחקרים מצאו שצריכה גבוהה של ויטמין C בבליעה - כמזון או כתוסף תזונה - יכולה להקטין את הסיכוי שיתפתחו קמטים על העור ושהעור יתייבש. ויטמין A עוזר ליצור ולשקם תאי עור. 
טוב לעיכול. האבטיח מכיל הרבה מים וגם כמות קטנה של סיבים, ושניהם טובים לעיכול. הסיבים עוזרים לשמור על תנועת מעיים תקינה בעוד שהמים מניעים פסולת החוצה מהגוף ביעילות גבוהה יותר.
צרו קשרדלגו ל צרו קשר

צרו קשר

*
*
מין
* שדות המסומנים בכוכבית הינם שדות חובה
*
checked
עבור לתוכן העמוד