
דלגו ל

5 ויטמינים, צמחים ותוספי תזונה נוגדי ריפלוקס וצרבת

אם אתם סובלים מריפלוקס, אתם יודעים טוב מאוד מה זה. אבל בכל זאת לא נוכל לכתוב מאמר על ריפלוקס בלי להוסיף גם הגדרה, אז למען הסדר הטוב: ריפלוקס קיבתי וישטי, או GERD, הוא בעיה שכיחה שיש לה מגוון של תופעות לוואי, כולל צרבת, בחילה, גיהוקים וכאבי בטן.
מלבד תרופות נוגדות חומציות ואחרות, מרבית הטיפולים בריפלוקס כרוכים בשינויים באורח החיים ושינויים תזונתיים. אבל, יש גם ויטמינים, צמחים ותוספי תזונה שיכולים להקל על ריפלוקס ותסמיניו, ואפילו למנוע אותם.
בטאין הידרוכלוריד עם פפסין
תרכובת שמשמשת להגברת חומצות הקיבה.
רמות נמוכות של חומצות קיבה עלולות להאט את העיכול והספיגה של חומרי תזונה, וגם לגרום למגוון של תופעות לוואי כמו צרבת, כאבי בטן וריפלוקס.
פפסין הוא אנזים עיכול שנמצא בחומצות הקיבה ותפקידו לפרק חלבונים ליחידות קטנות יותר. מחקר שנערך במשך 6 שבועות וכלל 97 אנשים עם הפרעות עיכול מצא, שפפסין משולב עם בטאין הידרוכלוריד הפחית באופן משמעותי סימפטומים כמו כאבי בטן וצריבה.
מחקרים אחרים מצביעים על כך שבטאין עם פפסין יכול להעלות את רמות החומציות בקיבה אצל אנשים שסובלים מרמות חומציות נמוכות, ובכך להפחית את התסמינים של ריפלוקס. הפפסין גם יכול להקל על סימפטומים של הפרעות במערכת העיכול.
קבוצת ויטמין B
יש מחקרים שמצביעים על כך שקבוצת ויטמין B, כולל חומצה פולית, ריבופלבין (B2) ו-B6 יכולים לעזור לטפל בריפלוקס.
מחקר שנערך בארצות הברית השווה את היעילות של תוספי תזונה שמכילים חומצה פולית, ויטמין B6, ויטמין B12, בטנין, מלטונין ועוד, עם תרופות נגד צרבת ללא מרשם. אחרי 40 ימי טיפול, 100% מהמשתתפים במחקר שקיבלו את תוסף התזונה חוו הקלה מוחלטת בסימפטומים של צרבת, לעומת רק 65% מאלה שקיבלו תרופות נגד צרבת. עם זאת, חשוב לשים לב שקבוצת ויטמין B הייתה רק מרכיב אחד בתוסף התזונה הספציפי הזה, ולכן קשה לקבוע בוודאות מה הייתה ההשפעה הספציפית של הוויטמין.
ככלל, ויטמין B יכול לעזור למנוע את הסיבוכים שנגרמים מריפלוקס וגם להקל על סימפטומים של צרבת, כשמשלבים אותו עם תרכובות אחרות.
מלטונין
מלטונין הוא ההורמון האחראי על ויסות מחזורי הערות והשינה. למרות שהוא בדרך כלל משמש לטיפול בנדודי שינה ולשיפור איכות השינה, מחקרים מצאו שמלטונין יכול לעזור לטפל גם בריפלוקס.
לפי אחד המחקרים, שכלל 36 אנשים, הצריכה של מלטונין לבדו או בשילוב עם תרופות נוגדות צרבת למשך 4-8 שבועות, הפחיתה את הסימפטומים של ריפלוקס.
מחקר אחר מצא שיש קשר בין רמות נמוכות של מלטונין ובין סיכון גבוה לפיתוח הפרעות עיכול, כולל כיב קיבה וריפלוקס.
בנוסף, יש מחקרים שמצביעים על כך שמלטונין עוזר להגן מפני דלקת של הוושט, ובכך יכול לעזור למנוע את ההשפעות ארוכות הטווח של ריפלוקס.
פרוביוטיקה
פרוביוטיקה היא סוג של חיידקים טובים שחיים במעיים ויש להם תפקיד חיוני בשמירה על בריאות מערכת העיכול ועל תפקודה של מערכת החיסון.
מחקרים שונים מצאו שצריכה של פרוביוטיקה יכולה לעזור להפחית את התסמינים של ריפלוקס. למעשה, מסקירה של 13 מחקרים נמצא שב-79% מתוכם נצפו השפעות חיוביות על הסימפטומים של ריפלוקס, כולל פחות צרבות, כאבי בטן ובחילות.
במחקר נפרד, שבמהלכו שולבו תרופות נוגדות צרבת עם פרוביוטיקה, נמצא שהשילוב מפחית את הסיכון לחזרתה של הצרבת לאחר הטיפול, לעומת קבוצת הביקורת שרק קיבלה תרופות נגד צרבת.
ג׳ינג׳ר
ג'ינג'ר, או זנגביל, הוא צמח שמשמש כתבלין וכתוסף תזונה. בדרך כלל, מתשמשים בו כדי להקל על כאבי בטן ולטפל בבחילות ובהפרעות עיכול.
מחקר שנערך בארצות הברית מצא שצריכה של 3 גרם אבקת ג'ינג'ר ביום במשך 4 שבועות, שיפרה תסמינים של הפרעות עיכול וביניהם כאבי בטן, גיהוקים ותחושת שובע.
מחקר נוסף מצא שג׳ינג׳ר יכול להאיץ את ריקון הקיבה. עיכוב בריקון הקיבה יכול לתרום לתסמינים של ריפלוקס, כמו צרבת. מחקרים אחרים מצביעים על כך ששילוב של ג'ינג'ר עם תמציות צמחיות אחרות, כמו עלי ארטישוק, יכול להקל על ריפלוקס.
אבל חשוב לשים לב שכמויות גדולות מדי של ג'ינג'ר יכולות לגרום לתופעות הפוכות ודווקא להחמיר את הצרבת או את תחושת חוסר הנוחות בקיבה, אז שימו לב שאתם לוקחים רק את הכמות המומלצת.
בר ימנידלגו ל בר ימני