לאכול לבריאות - תשעה מזונות-על שיחזקו את המערכת החיסונית שלכם לקראת החורף
מזון-על הוא מזון, בדרך כלל צמחי, שמציע יתרונות בריאותיים מקסימליים ותכולת קלוריות נמוכה, ועשיר בנוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים. מזונות העל עוזרים לתת לארוחות שלנו זריקת מרץ בריאותית, שתורמת בייחוד למערכת החיסון. אז באילו מזונות-על כדאי להתמקד כדי לחזק את היכולות ההגנתיות של הגוף? כדי לענות על השאלה החשובה הזאת, הכנו רשימה של תשעה מזונות-על שבהם כדאי להתמקד.
1. אסאי
אסאי הוא פרי שדומה במראהו לענבים ומקורו ביערות הגשם של דרום אמריקה. הפרי הקטן והקסום הזה עשיר בנוגדי חמצון ובסיבים, וההשפעה האנטי דלקתית שלו יכולה גם לעזור לשפר את התפקוד הקוגניטיבי. מושלם כתוספת לקערת גרנולה או לשייק.
2. סמבוק שחור
פרי היער הכהה והחמצמץ הזה מכיל רמות מרשימות של ויטמין C, סיבים ונוגדי חמצון, ויכול לעזור לעורר את מערכת החיסון ולשמש כנוגד דלקת. את הסמבוק השחור אפשר למצוא בצורות שונות - כסירופ, בתה, בסוכריות או בטבליות, בין היתר.
3. גוג׳י ברי
כבר יותר מאלפיים שנים שהאסייתים משתמשים בתותים הקטנטנים והאדומים הללו למטרות בריאותיות ויש לכך סיבה מצוינת. תותי הגוג׳י עמוסים בנוגדי חמצון ובוויטמינים A ו-C, ששלושתם תורמים לבריאות העיניים. הם גם חברים טובים של המערכת החיסונית ועשויים גם להשפיע לטובה על אנשים שסובלים מדיכאון או מחרדה.
4. מורינגה
מורינגה, צמח שמקורו בהודו, הוא מזון-על תודות לרשימה ארוכה של מרכיבים בריאים. עם תכולה של ויטמין A ,B2 ,B6 ו-C, אשלגן, ברזל ומגנזיום, המורינגה יכול לעזור לתמוך בבריאות הכבד, הכליות, הלב ומערכת החיסון. המורינגה זמין בצורת אבקה ואפשר להוסיף אותו לשייקים, לגרנולה, לדייסה, למאפים וכן הלאה.
5. ספירולינה
יוצא הדופן הירוק-כחול של אבקת הספירולינה נוצר בעקבות סביבת הגדילה הטבעית שלה - אגמים מלוחים עשירים במינרלים, שבדרך כלל נמצאים ליד הרי געש. בזכות הרמות הגבוהות של ויטמינים, חלבון וברזל, הספירולינה היא מזון-על ייחודי ומאוד מועיל, שאותו אפשר להוסיף בעיקר לשייקים אבל גם לצרוך בדרכים אחרות, כדי לתת למערכת החיסון זריקת מרץ בריאה וצבעונית.
6. קאמו קאמו
גרגירי הקאמו קאמו גדלים על שיח שמקורו ביערות האמזונס והם בין הגיבורים הגדולים במלחמה נגד דלקות, כולל הצטננויות, וייתכן שהם גם תורמים לבריאות העיניים. עם ריכוז גבוה של ויטמין C, נוגדי חמצון, חלבונים וחומצות שומן, הפרי דמוי הדובדבן הזה זמין בצורת מיץ, אבקה וטבליות.
7. שמן זית כתית מעולה
מי לא אוהב את ריחו מעורר התיאבון של שמן הזית? את המרכיב הבסיסי ביותר בארוחות שלנו ובתזונה הים תיכונית אין צורך להציג, אבל כן שווה לציין שהוא מכיל חומצות שומן חד בלתי-רוויות ונוגדי חמצון, שהופכים אותו למזון שתורם למניעת מחלות לב, סרטן השד וסוכרת מסוג 2.
8. צ׳יה
זרעי הצ׳יה הזעירים הם סופרסטרים תזונתיים של ממש. תודות לרמות הגבוהות של חומצות שומן אומגה 3, סיבים, חלבונים ונוגדי חמצון, זרעי הצ׳יה הם מוצר חובה בכל מזווה בריא, ואפשר לקנות אותם בנפרד או כחלק ממוצרים כמו דגני בוקר, לחמים, קרקרים וחטיפי בריאות.
9. כורכום
כורכום מוסיף צבע וטעם לכל תבשיל, אבל בזכות הכורכומין שהוא מכיל, הכורכום יכול גם לעזור במצבים של דלקת, קדחת השחת ואפילו חרדה. הוא מתאים למגוון רחב של מאכלים, ממאפים ועד תבשילים ורטבים לסלט.